Α’ ΕΞΑΜΗΝΟ
ΜΑΘΗΜΑ ΔΙΔΑΣΚΩΝ/ΟΥΣΑ ECTS
Μεθοδολογικές Προσεγγίσεις Μέσων, Επικοινωνίας και Πολιτισμού [Υποχρεωτικό] Μ. Μιχαηλίδου 10
Κοινωνία των Δικτύων, Επικοινωνία, και Πολιτική  [Υποχρεωτικό κατ' επιλογήν] Π. Ζέρη 10
Κριτική της Λογοτεχνίας στα ΜΜΕ [Υποχρεωτικό κατ' επιλογήν] E. Αρσενίου 10
Θεωρία και Ιστορία των Μέσων Επικοινωνίας [Υποχρεωτικό κατ' επιλογήν] Δ. Καββαθάς 10
ΣΥΝΟΛΟ ECTS A’ ΕΞΑΜΗΝΟΥ: 30
Β’ ΕΞΑΜΗΝΟ
ΜΑΘΗΜΑ ΔΙΔΑΣΚΩΝ/ΟΥΣΑ ECTS
Κοινωνιολογία του Πολιτισμού [Υποχρεωτικό κατ' επιλογήν] Μ. Μιχαηλίδου
10
Ψυχολογία  και Μέσα [Υποχρεωτικό κατ' επιλογήν] ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ: Δ.Καββαθάς Χ. Ράπτης 10
Διοίκηση και Μάρκετινγκ [Υποχρεωτικό κατ' επιλογήν] Γ.Μ. Κλήμης 10
 Η Αφήγηση σε Παλαιά και Νέα Μέσα [Υποχρεωτικό κατ' επιλογήν]  Μ. Κακαβούλια 10
ΣΥΝΟΛΟ ECTS Β’ ΕΞΑΜΗΝΟΥ: 30
Γ’ ΕΞΑΜΗΝΟ
Μεταπτυχιακή Διπλωματική Εργασία 30 ECTS

 

Ο/η φοιτητής/α υποχρεούται να παρακολουθήσει

κατά το Α’ εξάμηνο:

  • κατά το Β’ εξάμηνο:
    - Τρία (3) από τα υποχρεωτικά κατ' επιλογήν μαθήματα

 

Στη θέση ενός από τα προσφερόμενα μαθήματα επιλογής του Β' [Εαρινού Εξαμήνου]  ο/η φοιτητής/τρια που επιθυμεί μπορεί να επιλέξει, μετά από έγκριση της Επιτροπής Κατεύθυνσης, ένα (1) από τα προσφερόμενα μαθήματα από άλλη κατεύθυνση του ΠΜΣ "Επικοινωνία, Μέσα και Πολιτιστική Διαχείριση" ή από άλλο ΠΜΣ του Παντείου Πανεπιστημίου ή άλλου Πανεπιστημίου της Αττικής.


Η παρακολούθηση των επιλεγμένων μαθημάτων και οι συμμετοχή των φοιτητών/τριών στις εργαστηριακές δραστηριότητες είναι υποχρεωτική. Η αδικαιολόγητη υπέρβαση των τριων απουσιών ανά μάθημα συνιστά αποτυχία στο μάθημα. Επίσης, πρέπει να συγγράψουν μεταπτυχιακή διπλωματική εργασία, η οποία αντιστοιχεί σε τριάντα (30) πιστωτικές μονάδες.

 

Για την απόκτηση Μ.Δ.Ε. απαιτούνται συνολικά ενενήντα (90) E.C.T.S. Η γλώσσα διδασκαλίας είναι η ελληνική με τη δυνατότητα διδασκαλίας κάποιων μαθημάτων, που ορίζονται από τη Σ.Ε., στην αγγλική. Δυνατή είναι επίσης, μετά από απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής, η συγγραφή της μεταπτυχιακής διπλωματικής εργασίας στην Αγγλική.

 

Στο τέλος κάθε εξαμήνου οι φοιτητές/τριες του προγράμματος υποβάλλονται σε αξιολόγηση σε όλα τα προσφερόμενα, κατά το συγκεκριμένο ακαδημαϊκό εξάμηνο, μαθήματα. Επαναληπτικές εξετάσεις όλων των μαθημάτων (ανεξαρτήτως εξαμήνου) γίνονται στην επαναληπτική εξεταστική του Σεπτεμβρίου, οι ημερομηνίες της οποίας ορίζονται από τη Σ.Ε. Οι βαθμολογίες των φοιτητών/τριών υποβάλλονται από τους διδάσκοντες εντός δύο εβδομάδων από τη λήξη κάθε εξεταστικής περιόδου. Στη βαθμολογία κάθε μαθήματος μπορεί να συνυπολογίζονται εργασίες που εκπονεί ο/η φοιτητής/τρια κατά τη διάρκεια του εξαμήνου, ή άλλες εκπαιδευτικές/ερευνητικές δραστηριότητες.  Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των σπουδών τους και στα δύο εξάμηνα, οι σπουδαστές/στριες μπορούν να προχωρήσουν στην εκπόνηση και κατάθεση της διπλωματικής εργασίαςέκτασης 20000 έως 25000 λέξεις.

 

Σε περίπτωση που η τριμελής επιτροπή προτείνει αναθεωρήσεις, διορθώσεις και βελτιώσεις, αυτές πρέπει να γίνουν έως τον Δεκέμβριο του ιδίου έτους, οπότε και υποβάλλεται εκ νέου η εργασία και κρίνεται οριστικά τον Ιανουάριο του επομένου έτους. Εάν η επιτροπή κρίσης (που συνέρχεται το Ιανουάριο του ιδίου έτους) κρίνει ότι η εργασία δεν είναι ικανοποιητική, τότε πρέπει να υποβληθεί εκ νέου έως το τέλος Φεβρουαρίου του ιδίου έτους. Εάν και αυτή τη φορά κριθεί ότι δεν είναι επαρκής και απορριφθεί, ο σπουδαστής διαγράφεται από το Π.Μ.Σ.

 

Τα μαθήματα κάθε εξαμήνου και η ανακατανομή τους μεταξύ των εξαμήνων  αποφασίζονται κάθε χρόνο από τη Γ.Σ.Ε.Ε. μετά από εισήγηση της Σ.Ε.

------- Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Ε Ι Σ ------

  •  

       

     

    fb

     

     

     


     

    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΦΟΙΤΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΝ ΜΑΘΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΡΗΤΟΡΙΚΗ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ"

     

    Συμπληρώστε τη φόρμα που θα βρείτε εδώ ή σκανάρετε τον παρακάτω κώδικα QR ώστε να ενεργοποιηθεί η δυνατότητα πρόσβασης στην e-λεκτρονική τ@ξη όπου αναρτάται υλικό από διδάσκοντες/σες της κατεύθυνσης.

    QR e class


     

    ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ Η ΑΛΛΟ Π.Μ.Σ.

     

    Υπενθυμίζεται ότι κατά το εαρινό εξάμηνο φοιτητές/τριες που επιθυμούν έχουν τη δυνατότητα, στη θέση ενός από τα τρία προσφερόμενα μαθήματα επιλογής να επιλέξουν είτε:
    -  ένα οποιοδήποτε μάθημα από την κατεύθυνση "Πολιτιστική Διαχείριση" ή από "Νέα Μέσα και Δημοσιογραφία
    είτε
    - ένα μάθημα συναφούς γνωστικού αντικειμένου που προσφέρεται σε άλλο Π.Μ.Σ. του Παντείου ή άλλου Πανεπιστημίου στην Αθήνα με τουλάχιστον 10 πιστωτικές μονάδες [ECTS], αφού προηγηθεί έγκριση από τη Συντονιστική Επιτροπή της κατεύθυνσης "Επικοινωνία και Ρητορική των Μέσων".
     
     Παρακαλείσθε όπως συμπληρώσετε την αίτηση που θα βρείτε  εδώ σε μορφή PDF ή σε μορφή MS WORD και αφού την υπογράψει η υπεύθυνη της κατεύθυνσης Καθηγήτρια Π. Ζέρη, να κατατεθεί στη Γραμματεία του Τμήματος.
     
    Υπενθυμίζεται ότι η υπέρβαση τριων (3) απουσιών ανά μάθημα συνιστά αποτυχία στο μάθημα.
     

     

    ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ [2017-2018]

     

    Υπενθυμίζεται ότι η  γραπτή αίτηση-πρόταση για την εκπόνηση Μεταπτυχιακής Διπλωματικής Εργασίας πρέπει να κατατεθεί το αργότερο έως τη Δευτέρα 21 Μαΐου 2018 στη Γραμματεία του Τμήματος σύμφωνα με τις οδηγίες που θα βρείτε εδώ


     

    ΔΙΑΦΑΝΕΙEΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ 

     

    Εδώ θα βρείτε τις διαφάνειες από το Σεμνάριο που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 3 Iουνίου 2016 με θέμα: Μεταπτυχιακή Διπλωματική Εργασία: Οδηγίες και κανόνες συγγραφής

     


     

    ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΓΡΑΠΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ [2015-2016]

     

    Η γραπτή αίτηση-πρόταση για την εκπόνηση Μεταπτυχιακής Διπλωματικής Εργασίας πρέπει να κατατεθεί το αργότερο έως την Τρίτη 21 Ιουνίου 2016 στη Γραμματεία του Τμήματος και στην e-λεκτρονική τ@ξη σύμφωνα με τις οδηγίες που θα βρείτε εδώ


       

     

    ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ

     

    Εδώ θα βρείτε τις διαφάνειες για το Σεμινάριο με θέμα:

    • - Βιβλιογραφική έρευνα (εργαλεία διαχείρισης και οργάνωσης βιβλιογραφικών δεδομένων) και συγγραφή εργασιών
    • - Μέθοδοι και τεχνικές αναζήτησης πηγών σε έντυπο και ψηφιακό περιβάλλον
    • - Κανόνες συγγραφής (πρότυπα)