ck1Η Χριστίνα Κανάκη γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Βιβλιοθηκονομία, Δημόσια Διοίκηση και είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου. Από το 1988 μέχρι το 1996 ήταν υπεύθυνη της βιβλιοθήκης του Ιδρύματος Μεσογειακών Μελετών, ενώ παράλληλα συνεργάστηκε με το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης.

Από το 1997 εργάστηκε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο με κύριο αντικείμενο την ανάπτυξη του εκπαιδευτικού προγράμματος της Βιβλιοθήκης. Ταυτόχρονα δίδαξε επί σειρά ετών ως επιστημονική συνεργάτιδα στο Τμήμα Βιβλιοθηκονομίας & Συστημάτων Πληροφόρησης του Τ.Ε.Ι. Αθήνας. Από το 2015 ανήκει στο Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών και Ψυχολογίας με γνωστικά και διδακτικά ενδιαφέροντα τις πληροφοριακές πρακτικές και συμπεριφορές των φοιτητών, τις νέες μορφές γραμματισμού στην εκπαίδευση, και την έρευνα για την εισαγωγή και την διδακτική της πληροφοριακής παιδείας στο ακαδημαϊκό περιβάλλον.

Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε ελληνικά περιοδικά και έχει λάβει μέρος με ανακοινώσεις της σε συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το 2015 δημοσιεύτηκε το βιβλίο της με τίτλο: «Πληροφοριακή παιδεία».