Διδάσκων: Δημήτρης Δημηρούλης

 

Η τέχνη του λόγου υπηρετεί τον άνθρωπο στις επικοινωνιακές του ανάγκες αλλά και τον καθορίζει ως έλλογο ον. Είτε με τη γραπτή είτε με την προφορική μορφή παρεμβαίνει στην καθημερινότητα και διαμορφώνει τον τρόπο με τον οποίο οργανώνουμε την ζωή μας σε επίπεδο διαπροσωπικών σχέσεων, κοινωνικών θεσμών και επαγγελματικών αναγκών. Η τέχνη του λόγου απαιτεί έφεση και ικανότητα, συνάμα όμως απαιτεί να μεριμνήσει κανείς για την καλλιέργειά της. Το κρίσιμο μέσο σε αυτή τη διαδικασία επικοινωνίας είναι το «επιχείρημα». Η συγκρότηση του επιχειρήματος και η παρουσίασή του προσδιορίζουν και την πειστικότητά του, δηλαδή την απήχησή του στους αποδέκτες. Δεν αρκεί να έχει κανείς κάτι να πει, σημασία έχει πώς θα το πει. Το περιεχόμενο επηρεάζεται από τον τρόπο. Για την τέχνη του λόγου, και ιδιαίτερα για τους όρους «επιχείρημα» και «πειθώ», μαθαίνουμε πολλά από την ιστορία της ρητορικής, συνάμα όμως υπάρχει μεγάλο πεδίο εφαρμογής στη σημερινή εποχή, κατά την οποία όλες οι μορφές επικοινωνίας (Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας, Διαφήμιση, Δημόσιες Σχέσεις, Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης) απαιτούν όλο και περισσότερο την ικανότητα να μπορεί κανείς να πείθει με τη χρήση κατάλληλων επιχειρημάτων.

 

Αξιολόγηση

α) Παρουσίαση ενός βιβλίου.

β) Εργασία 3.000 λέξεων.

------- Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Ε Ι Σ ------

 •  

     

   

  fb

   

   


  e-λεκτρονική τ@ξη 

   

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΦΟΙΤΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΠΜΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΝ ΜΑΘΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΡΗΤΟΡΙΚΗ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ"

   

  Συμπληρώστε τη φόρμα που θα βρείτε εδώ ή σκανάρετε τον παρακάτω κώδικα QR ώστε να ενεργοποιηθεί η δυνατότητα πρόσβασης στην e-λεκτρονική τ@ξη όπου αναρτάται υλικό από διδάσκοντες/σες της κατεύθυνσης.

   

  QR e class


   

  ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ Η ΑΛΛΟ Π.Μ.Σ.

   

  Υπενθυμίζεται ότι κατά το εαρινό εξάμηνο φοιτητές/τριες που επιθυμούν έχουν τη δυνατότητα, στη θέση ενός από τα δύο προσφερόμενα μαθήματα επιλογής να επιλέξουν είτε:
  -  ένα οποιοδήποτε μάθημα από την κατεύθυνση "Πολιτιστική Διαχείριση" ή από "Νέα Μέσα και Δημοσιογραφία
  είτε
  - ένα μάθημα συναφούς γνωστικού αντικειμένου που προσφέρεται σε άλλο Π.Μ.Σ. του Παντείου ή άλλου Πανεπιστημίου στην Αθήνα με τουλάχιστον 7,5 πιστωτικές μονάδες [ECTS], αφού προηγηθεί έγκριση από τη Συντονιστική Επιτροπή της κατεύθυνσης "Επικοινωνία και Ρητορική των Μέσων".
   
   Παρακαλείσθε όπως συμπληρώσετε την αίτηση που θα βρείτε  εδώ σε μορφή PDF ή σε μορφή MS WORD και αφού την υπογράψει η υπεύθυνη της κατεύθυνσης Καθηγήτρια Π. Ζέρη, να κατατεθεί  στη Γραμματεία του Τμήματος.
   
  Υπενθυμίζεται ότι η υπέρβαση τριων (3) απουσιών ανά μάθημα συνιστά αποτυχία στο μάθημα.
   
     

   

  ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ

   

  Εδώ θα βρείτε τις διαφάνειες για το Σεμινάριο με θέμα:

  • - Βιβλιογραφική έρευνα (εργαλεία διαχείρισης και οργάνωσης βιβλιογραφικών δεδομένων) και συγγραφή εργασιών
  • - Μέθοδοι και τεχνικές αναζήτησης πηγών σε έντυπο και ψηφιακό περιβάλλον
  • - Κανόνες συγγραφής (πρότυπα)
   
   

   

  Παραλαβή κωδικών

  Μπορείτε να παραλάβετε τους κωδικούς για πρόσβαση στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες [έκδοση ακαδημαϊκής ταυτότητας - έλεγχο βαθμολογίας] αυτοπροσώπως από τη Γραμματεία του Τμήματος