Διδάσκουσα: Περσεφόνη Ζέρη

 

Στο επίκεντρο του μαθήματος βρίσκεται η πραγμάτευση των αμερικανικών εκλογών του 2016, η διακυβέρνηση από τον Πρόεδρο Τραμπ και η σχέση Προέδρου, Μέσων Επικοινωνίας και Αμερικανικού κοινού. Ο ρόλος των Νέων Μέσων στις εθνικές εκλογές της Γαλλίας και της Γερμανίας το 2017 θα αποτελέσουν αντικείμενο πραγμάτευσης. Θα εξετασθεί ο ρόλος των συναισθημάτων στην πολιτική δράση και την οργάνωση της πολιτικής εξουσίας, αλλά και ο εγγενής χαρακτήρας των συναισθημάτων στη σύγχρονη πολιτική διαδικασία. Στη σημερινή εποχή που ο λαϊκισμός συνιστά βασικό στοιχείο της πολιτικής θα ασχοληθούμε με την ανάλυση του λαϊκιστικού φαινομένου και την θυμική παράμετρο του λαϊκισμού. Επίσης βασικά ερευνητικά αντικείμενα θα αποτελέσουν τα νέα καθεστώτα του ψεύδους στην κοινωνία των Μέσων, η δημοσιογραφία, η ειδησεογραφία, τα fake news, αλήθεια και ψέμματα στην πολιτική, ο ρόλος των δημοσκοπήσεων.

Ενδεικτική βιβλιογραφία
- Κείμενα για τις αμερικανικές εκλογές. Διαπανεπιστημιακές έρευνες.
- Εva Illouz, Emotions in Politics, 2015
- J-W. Müller, Τί είναι λαϊκισμός; Πόλις 2017
- Συλλογικός τόμος: Οι περιπέτειες του λαϊκισμού, 2017
- Hannah Arendt: Αλήθεια και Πολιτική, από: Ελευθερία, Αλήθεια και Πολιτική, Αθήνα 2012, σελ. 55 – 115.

------- Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Ε Ι Σ ------

 •  

     

   

  fb

   

   


  e-λεκτρονική τ@ξη 

   

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΦΟΙΤΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΠΜΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΝ ΜΑΘΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΡΗΤΟΡΙΚΗ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ"

   

  Συμπληρώστε τη φόρμα που θα βρείτε εδώ ή σκανάρετε τον παρακάτω κώδικα QR ώστε να ενεργοποιηθεί η δυνατότητα πρόσβασης στην e-λεκτρονική τ@ξη όπου αναρτάται υλικό από διδάσκοντες/σες της κατεύθυνσης.

   

  QR e class


   

  ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ Η ΑΛΛΟ Π.Μ.Σ.

   

  Υπενθυμίζεται ότι κατά το εαρινό εξάμηνο φοιτητές/τριες που επιθυμούν έχουν τη δυνατότητα, στη θέση ενός από τα δύο προσφερόμενα μαθήματα επιλογής να επιλέξουν είτε:
  -  ένα οποιοδήποτε μάθημα από την κατεύθυνση "Πολιτιστική Διαχείριση" ή από "Νέα Μέσα και Δημοσιογραφία
  είτε
  - ένα μάθημα συναφούς γνωστικού αντικειμένου που προσφέρεται σε άλλο Π.Μ.Σ. του Παντείου ή άλλου Πανεπιστημίου στην Αθήνα με τουλάχιστον 7,5 πιστωτικές μονάδες [ECTS], αφού προηγηθεί έγκριση από τη Συντονιστική Επιτροπή της κατεύθυνσης "Επικοινωνία και Ρητορική των Μέσων".
   
   Παρακαλείσθε όπως συμπληρώσετε την αίτηση που θα βρείτε  εδώ σε μορφή PDF ή σε μορφή MS WORD και αφού την υπογράψει η υπεύθυνη της κατεύθυνσης Καθηγήτρια Π. Ζέρη, να κατατεθεί  στη Γραμματεία του Τμήματος.
   
  Υπενθυμίζεται ότι η υπέρβαση τριων (3) απουσιών ανά μάθημα συνιστά αποτυχία στο μάθημα.
   
     

   

  ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ

   

  Εδώ θα βρείτε τις διαφάνειες για το Σεμινάριο με θέμα:

  • - Βιβλιογραφική έρευνα (εργαλεία διαχείρισης και οργάνωσης βιβλιογραφικών δεδομένων) και συγγραφή εργασιών
  • - Μέθοδοι και τεχνικές αναζήτησης πηγών σε έντυπο και ψηφιακό περιβάλλον
  • - Κανόνες συγγραφής (πρότυπα)
   
   

   

  Παραλαβή κωδικών

  Μπορείτε να παραλάβετε τους κωδικούς για πρόσβαση στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες [έκδοση ακαδημαϊκής ταυτότητας - έλεγχο βαθμολογίας] αυτοπροσώπως από τη Γραμματεία του Τμήματος