Προκόπης Δούκας

 

pdoukasΓεννημένος το 1963 στην Αθήνα, σπούδασε Ηλεκτρολόγος Μηχανικός στην Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών, με ειδίκευση στα Ηλεκτρονικά και τις Τηλεπικοινωνίες. Σπούδασε επίσης Μουσική Τεχνολογία, ως visiting scholar, στο Center for Computer Research in Music and Acoustics (CCRMA), στο Πανεπιστήμιο του Stanford, στην Καλιφόρνια. 

Η επαγγελματική του σταδιοδρομία άρχισε με την έκρηξη της “ελεύθερης ραδιοφωνίας”, το 1988. Εργάστηκε διαδοχικά ως παραγωγός ραδιοφώνου και Διευθυντής Παραγωγής στον Sky 100.4, στον Antenna 97.1, στον Αθήνα 9.84, στον Jazz FM, στη ΝΕΤ 105.8 και στον Kosmos 93.6, όπου βρίσκεται και σήμερα.
Από το 1997, εργάζεται στην ΕΡΤ ως παρουσιαστής δελτίου ειδήσεων και από το 1999 παρουσίαζε το κεντρικό δελτίο, στην ΕΤ-1, στη ΝΕΤ & και στη ΔΤ.  Ήταν επίσης αρχισυντάκτης και παρουσίαζε ενημερωτικές εκπομπές στη ΝΕΤ, στην ΕΤ-1 και στην ErtWorld.
Διετέλεσε αρχισυντάκτης του www.ert.gr  και από το 2004 είναι αρθρογράφος για πολιτικά θέματα στην Athens Voice. Έχει επίσης συνεργαστεί με διάφορα περιοδικά, όπως το “Έψιλον” της Ελευθεροτυπίας, το “Μετρό” και τη “Μεταρρύθμιση”.
Από το 1991 δίδαξε παραγωγή ραδιοφώνου και αργότερα και τηλεοπτική δημοσιογραφία, στη Σχολή Δημοσιογραφίας του Αντένα, στο Athens Media Lab και στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ.